Modulbyggeri på DTU når nye højder

Torben Faerch

288 kvadratmeter kontorlokaler lyder måske ikke af meget. Men kravene var høje i mere end én forstand, da vi opstillede et helt nyt modulbyggeri på DTU.

I Kongens Lyngby, 10 kilometer nord for København, er DTU i fuld gang med at skabe et nyt og spændende studiemiljø i helt nye forsknings- og undervisningsbygninger. Mens der bygges er der brug for midlertidige kontorer, og til at begynde med opstillede vi 750 m2 moduler til DTU’s byggeledelse. Men i år skulle der bruges endnu mere midlertidig plads.

"DTU havde været meget tilfredse med de lokaler, vi allerede havde opstillet, så vi blev spurgt, om vi kunne levere noget, der var lige så godt. Det sagde vi selvfølgelig ikke nej til, siger Bjørn Ryhding," projektleder hos Expandia Moduler A/S.

NÆRMEST KIRURGISK PRÆCISION

De 10 nye moduler skulle opstilles i et grønt område på DTU’s campus, hvor der er mange træer og begrænset plads til at arbejde med at få modulerne monteret.

"Kran og lastbiler var nødt til at køre ind af en lille brandvej og rundt om alverdens små hjørner for at komme på plads," forklarer Bjørn Ryhding og fortsætter:

"DTU har mange hundrede flotte gamle træer, som studerende og undervisere har stor glæde af. Så for ikke at ødelægge træerne skulle modulerne nænsomt hejses cirka 30 meter over trækronerne og på plads med nærmest kirurgisk præcision."

LÆS OGSÅ: AMBU FORTSÆTTER VÆKSTEN: UDVIDER OG HAR NU NÆSTEN 2.000 M2 MODULER

SKÆRP KONCENTRATIONEN

Et behageligt indeklima og god akustik. Det er vigtige egenskaber i vores midlertidige moduler, der bruges som børnehaver, skoler, kontorer og boliger i hele Norden.

"Det nytter ikke noget at sidde i et lokale med for meget larm og dårlig udluftning, når man skal koncentrere sig. Det gælder for både børn og voksne. Derfor har alle vores moduler effektiv ventilation og lydabsorberende materialer i vægge, gulve og lofter," fortæller Bjørn Ryhding og fortsætter:

"Vi tager udgangspunkt i et standardsystem, hvor indeklima, akustik og ventilation allerede er tænkt ind i modulerne. Så der er ikke behov for en masse tilpasninger og opgraderinger, når lokalerne først er opstillet. Det er også en fordel i forhold til økonomien og miljøet."

LÆS OGSÅ: EN GOD IDÉ ER BLEVET TIL NÆSTEN 25.000 MODULER

SOM AT SIDDE I ET RIGTIGT KONTOR

Hos DTU er man også glade for de 288 ekstra kvadratmeter og ikke mindst kvaliteten af de nye kontorlokaler, hvor et af universitetets forskningsteam holder til i dag.

"Jeg har selv siddet i det første modulbyggeri, som Expandia satte op herude, og det er helt ligesom at sidde i et rigtigt kontor. De nye lokaler er magen til, og forskerholdet glæder sig meget til at flytte ind," fortæller DTU’s projektleder Ann-Mette Tønnesen kort før indflytningen i april.

"Det var også sjovt for brugerne, at de kunne følge med i selve montagen af modulerne. Det hele er gået godt, og vi har været glade for samarbejdet med Expandia, som også har været hurtige til at komme ud, når anlægsafdelingen har haft brug for dem," slutter Ann-Mette Tønnesen.

Klik her for at se dronefilm af montagen.