Om Expandia

Expandia er en af Nordens største udlejere af midlertidige lokaler.

Vi har udlejet moduler i Sverige siden 1987, og for 8 år siden tog vi turen over Øresund til Danmark. Det har vi ikke fortrudt! For vores danske kunder og brugere har taget godt imod vores miljøvenlige moduler, der bliver brugt som børnehaver, skoler, kontorer og boliger. Over hele landet.

Vi står for alt fra tegninger, byggetilladelser og byggemodning til el, vvs og montage. Og løbende vedligeholdelse og service klarer vi også. Derfor kan det godt betale sig at tænke ind i boksen – med midlertidige moduler fra Expandia!

FORRETNINGSIDÉ OG VISION

Vores forretningsidé

Expandias forretningskoncept er at give vores kunder tidsbegrænset udlejning af behovstilpassede lokaler til blandt andet børnehaver, skoler, kontorer og beboelse.

Vores vision

Vi vil være førstevalget ved udlejning af standardløsninger inden for flytbare og midlertidige lokaler.

Som en af branchens førende udlejningsvirksomheder vil vi øge de samfundsmæssige fordele gennem funktionelle lokaleløsninger med et cirkulært og bæredygtigt perspektiv.

Expandia skolemodul S3000

Historie

Expandia blev grundlagt af Kjell Sköld i Malmø i 1987. I dag er vi både i Sverige, Danmark, Norge og Finland med mere end 80 medarbejdere og næsten 25.000 moduler.

• 1987 Virksomheden startede i Malmø.

• 1989 Selskabet Expandia Moduluthyrning AB dannes.

• 1993 Virksomheden flytter til Helsingborg. Tre personer er ansat.

• 2002 Etablering af regionskontor nord for Västerås.

• 2004 Køber ejendom i Stidsvig, Klippans Kommune, (HK).

• 2007 Etablering af regionskontor vest for Västerås.

• 2008 HK flytter til Västerås. Expandia er vokset til 17 medarbejdere og omsætter for ca. 250 mio. SEK.

• 2010 Datterselskab i Norge – Expandia Moduler A/S med placering i Drammen.

• 2012 Virksomheden skifter navn til Expandia Moduler AB. Modulsystemet nærmer sig 10.000 moduler. Vi er nu 28 medarbejdere og omsætter for ca. 400 mio. SEK.

• 2014 Næste skridt i Skandinavien er Danmark – her oprettes vi som datterselskab. Modulsystemet til udlejning øges yderligere og er nu oppe på 11.000 moduler, hvilket svarer til 310.000 m2 udlejningsareal.

• 2015 Fremgangen forsætter, Expandia´s samlede flåde er nu 12.000 moduler, hvilket svarer til ca. 345.000 m2. Vi er nu 45 medarbejder i Norden, og når en omsætning på 600 mio. SEK.

• 2016 Efterspørgslen efter branchens produkter når nye højder. Det nye produkt Expandia S3000 udvikles. Expandias flåde nærmer sig 14.500 moduler, omsætningen runder knap 800 mio. SEK, og koncernen har 49 medarbejdere.

• 2017 Koncernen foretager sin hidtil største investering og køber næsten 3.000 moduler i løbet af året. Ny rekord inden for nyudlejning, omsætningen er tæt på at runde 1 mia. SEK. Koncernen ejer og forvalter næsten 17.000 moduler svarende til 490.000 m² og har 58 medarbejdere i tre lande.

• 2018 Expandia etablerer sig i Finland med et kontor og tre medarbejdere i Helsinki. Vi får vores første ordre i Finland. Koncernen omsætter for over 1 mia. SEK og har ca. 18.500 svensk fremstillede moduler svarende til næsten 550.000 m². Antallet af medarbejdere er nu 62. Vores moduler klassificeres iht. Miljöbyggnad Silver.

Expandia moduler på landevejen

Certificering

Expandias logo på facade

Vores kvalitets- og miljøarbejde er vigtigt for os, og vi arbejder konstant for at forbedre os på disse områder.

Vi bruger forskellige certificeringer for at få uvildige kontroller. Vi ser det som et bevis på, at vi gør et godt stykke arbejde, og kan dermed garantere vores kunder, at det er trygt at leje vores midlertidige lokaler.

Vidste du, at alle vores moduler er fremstillet i Sverige? Vi tror, at en tryg og kontrolleret produktion, vejrsikret fremstilling og høj materialekvalitet giver de mest tilfredse kunder på langt sigt.

Miljöbyggnad er en svensk miljøcertificering under Sweden Green Building Council, som via omhyggelige tredjepartskontroller sikrer, at byggeriet er både sundt og bæredygtigt.

Over 1.000 bygninger i Sverige – alt fra boliger til skoler og kontorer – har en Miljöbyggnad-certificering Vi har certificeret vores hovedkontor i Västerås som bevis på, hvor godt vores svensk fremstillede kontormoduler klarer sig i forhold til permanente bygninger, både hvad angår energiforbrug, indeklima og bæredygtige materialer.

Certificeringen omfatter en omhyggelig kontrol af 15 forskellige indikatorer, bl.a. lyd, ventilation, energiforbrug, fugtsikkerhed og termisk klima.

ISO 9001 til kvalitetsstyring – sikrer, at Expandia arbejder på at have effektive rutiner og processer i virksomheden.

ISO 14001 til miljøstyring – sikrer, at Expandia systematisk arbejder på at reducere sin miljøpåvirkning.

9001-14001-blue-small

Expandia er ISO-certificeret igennem Intertek, et firma med mange års erfaring og en stor viden på dette område.

Siden december 2016 er vores moduler også certificeret af SINTEF. Det er en norsk certificering med høje krav indenfor blandt andet konstruktion, brandsikkerhed, indeklima, energieffektivitet og lydmiljø.

For at blive SINTEF-certificeret kræver det at man gennemgår materialerne i produktet, så man med sikkerhed kan kontrollere at materialet ikke er skadeligt for mennesker, der opholder sig i bygningen, eller for miljøet udenfor bygningen. SINTEF kontrollere alle tegninger i detaljeniveau, så bygningen er byggeteknisk og konstruktionsmæssig korrekt med gode marginaler. SINTEF kontrollerer også vores modulproducenter for at sikre at de følger tegninger og materialespecifikationer som vi har angivet.

Vi har valgt at fremstille alle vores moduler i Sverige, fordi det er det eneste sted, vi kan have fuldstændig kontrol over vores produktion og vide med sikkerhed, at vores moduler lever op til alle vores kvalitetskrav. Kort transportafstand og bevidste materialevalg er også til gavn for miljøet, og vi kan udvikle produkterne bæredygtigt i samråd med vores producenter.

Expandia er certificeret og har en tryg produktion

Socialt ansvar

Vi mener, at det er vigtigt, at vi som virksomhed engagerer os!

Derfor har vi valgt at støtte organisationer og foreninger, der arbejder med og for mennesker. For vi vil gerne slå et slag for fællesskab, sundhed, trivsel og trygge rammer for alle – både børn, unge og voksne.

Expandia støtter flere idrætsklubber i Danmark og organisationerne her under:

Expandia støtter organisationer og foreninger for børn