7 højdepunkter fra 2023 i Expandia

lana.rasool@expandia.se

2023 blev et år med nye samarbejder og mange spændende projekter. Her får du nogle af højdepunkterne fra året, der gik ...

"Hjertet" i milliardudvidelse på Biotek Allé

86 m2 til Enghusene i Brøndby
403 m2 til Tscherning i Fælledby på Amager
864 m2 til Søndermarkskolen på Frederiksberg

Det er bare nogle af de flere tusinde kvadratmeter moduler, vi har opstillet i Danmark i 2023.

Et andet godt eksempel er det 432 m2 projektkontor, vi leverede til kameraproducenten Fujifilm, som også ejer Fujifilm Diosynth Biotechnologies. Modulerne blev leveret på få uger og bliver hjertet i biotek-virksomhedens udvidelse til 11 milliarder kroner.

”Vi ville gerne have en moderne og fleksibel løsning, der både så godt ud og matchede alle vores kontorbehov. Projektkontoret er et langt bedre set-up end de gammeldags skurbyer, man kender fra mange byggepladser,” siger Paul Newson, senior byggeleder hos Fujifilm Diosynth Biotechnologies. Læs mere om projektet her.

(Fujifilm Diosynth Biotechnologies)

Svensk skole rejste sig fra asken! 

I sommerferien brændte en skolebygning ned på Elias Fries-skolen i Hyltebruk i Halland, og pludselig stod 40 elever i seksårsalderen uden undervisningslokaler.

På få uger leverede vi 290 kvadratmeter skolemoduler – klar til indflytning – så eleverne kunne starte skoleåret som planlagt, da de kom tilbage fra sommerferien. Læs mere om projektet her.

(Elias Fries-skolen)

Rød tråd i Oslo

Oslo Kommune havde et akut behov for midlertidige lokaler, så børnene i Rosenhoff Børnehave kunne få tag over hovedet. Derfor opstillede vi hurtigt 10 børnehave-moduler.

Et af de vigtige krav fra kommunen var, at facadebeklædningen blev skræddersyet i en rød farve, så modulerne falder naturlig ind i omgivelserne.

(Rosenhoff Børnehave)

Helt til grænsen

Vores største projekt i Finland var på 60 skolemoduler og 11 kontormoduler til den finske grænsekontrol. Skolemodulerne blev tilpasset til uddannelse af værnepligtige, mens kontormodulerne blev indrettet som infirmeri.

Vi var udfordret af en kort tidsfrist og de iskolde vejrforhold langt mod nord, men det lykkedes os at gennemføre projektet til aftalt tid.

Falsterbo Horse Show

I 2023 fik Falsterbo Horse Show (syd for Malmø) nye lokaler opført i moduler. Med kontorplads, møderum, billetkontor og plads til de mere end 700 administrative medarbejdere, samarbejdspartnere og sponsorer, som er involveret i det årlige hesteshow.

”Lokalerne har givet os et stort løft! Vi, der arbejder med hesteshowet, har fået mere enkle, fleksible og rummelige rammer," siger event-manager Elisabeth von Schrowe, som har arbejdet med arrangementet i 17 år.

"Vi har fået lov til at være med til at udforme planløsningen, så den er skræddersyet til vores specifikke behov. Vi har for eksempel fået områder med glasdøre og glasvægge, som giver masser af lys og luft,” fortsætter hun. Læs mere om projektet her.

Montage

Det hele skal gå i ring

Cirkulært byggeri er fremtiden. Derfor arbejder vi målrettet for, at restmateriale fra både produktion og renovering af vores moduler bliver genanvendt. Vi har skarpt fokus på dialog med vores leverandører, når det handler om at tage restmaterialet retur.

Et godt eksempel er vores samarbejde med virksomheden James Hardie, der leverer fibergipsplader til modulerne. Her sender vi alt restmaterialet tilbage til virksomheden, hvor det bliver malet og brugt til nye plader.

”100 procent af det overskydende materiale, vi får tilbage fra Expandia, kan bruges igen i nye produkter. Det føles fantastisk godt,” siger Peder Jältborn fra James Hardie. Læs mere her.

Vi fortsætter med at vokse!

I 2023 blev vi 12 medarbejdere mere i Expandia – seks i Sverige, tre i Finland, to i Norge og én i Danmark.

Aleksandar Saric
Christer Carlsson Källmén
Emma Laitinen
Henning Olsen
Ida Wetterberg
Jani Kuusirati
Jessica Lundberg
Kjell Hermansen
Magnus Sköld
Ole Jakobsen
Raimo Tauriainen
Viktor Folkesson

Nyt kontor på fem minutter!

Tegnemodulet er vores nye online værktøj, hvor du selv kan tegne dit kontor – og det er lettere, end du måske tror.

Vil du have et åbent kontorlandskab, mange små kontorer, fleksibel plads til at holde møder, to etager og hele kontoret møbleret?

Prøv dig frem, se løsningen og få prisen på plads med det samme!

Find tegnemodulet her.