Projektkontor på plads til milliardbyggeri i Hillerød

Torben Faerch

Fra bar mark til to etager moderne skurby på få uger. Japanske Fujifilm Diosynth Biotechnologies er flyttet ind i 432 kvadratmeter projektkontor fra Expandia.

På Biotek Allé i Hillerød – dansk medicinalindustris svar på Silicon Valley – bliver der i øjeblikket investeret enorme summer i farmaceutiske fabrikker. En af de største aktører i området er kameraproducenten Fujifilm, som også ejer Fujifilm Diosynth Biotechnologies, der er gået i gang med en fabriksudvidelse til 11 milliarder kroner.

Den rigtige plads

Fujifilm Diosynth Biotechnologies producerer lægemidler til medicinalvirksomheder i hele verden. Den store fabriksudvidelse, der kommer til at løbe over flere år, kræver de rigtige rammer til planlægning og projektstyring. Derfor har vi opstillet 432 kvadratmeter projektkontor til den japanske biotek-virksomhed.

Projektkontoret er et langt bedre set-up end de gammeldags skurbyer, man kender fra mange byggepladser.”

”Vi ville gerne have en moderne og fleksibel løsning, der både så godt ud og matchede alle vores kontorbehov. Projektkontoret er et langt bedre set-up end de gammeldags skurbyer, man kender fra mange byggepladser”, siger Paul Newson, senior byggeleder hos Fujifilm Diosynth Biotechnologies.

LÆS OGSÅ: BORDTENNIS OG TAGTERRASSE – SE MT HØJGAARDS MODERNE SKURBY

Den nye skurvogn på byggepladsen

De i alt 15 kontormoduler bliver hjertet i den 73.000 kvadratmeter store udvidelse. I Expandia kalder vi projektkontoret for Den nye skurvogn på byggepladsen, og Paul fremhæver nogle af de områder, hvor modulerne adskiller sig fra de skurbyer, han tidligere har siddet i:

"Vi er rigtig glade for ventilationsanlægget, som giver os god og ren luft ud i hele kontoret. Vi har også fået sat lyddæmpende skærme på skrivebordene, så man kan sidde mere uforstyrret, og akustikken er blevet endnu bedre, end den var i forvejen. Og så får vi et godt lys fra de mange vinduer og LED-lamperne, der kan lyse både op og nedad," fortæller han.

"Vi kan løbende få lagt flere moduler til eller tage nogle fra, og de indvendige vægge er lette at rykke, hvis vores behov udvikler sig over tid. Det er rart at have den fleksibilitet," supplerer Paul.

LÆS OGSÅ: 605 M2 PROJEKTKONTOR TIL EINAR KORNERUP

Hurtige på aftrækkeren

Det skal være nemt og overskueligt at leje midlertidige moduler. Som kunde hos os har man én kontaktperson, som er med fra første streg på papiret, til modulerne skal tages ned igen. Og man får hjælp til alt fra planlægning, tegninger og byggetilladelser til installationer, indretning og møblering.

"Det har været en meget simpel proces. Jeg skitserede de ting, vi havde brug for, og salgskonsulent Niklas Fernandes var hurtig til at få det hele konkretiseret, så vi kunne få hjulene i bevægelse. Expandia har også stået for at bestille alle møblerne hjem til os," siger Paul og fortsætter:

"Det er vigtigt for os at have en samarbejdspartner, man altid kan regne med. Jeg skal kun ringe til én person, hvis der opstår et problem eller vores behov ændrer sig, og så ved jeg, at tingene bliver løst med det samme. Det er en af de rigtig gode ting ved Expandia, som vi har arbejdet med før. Og vi vil også bruge dem igen," fortæller han.

LÆS MERE: PROJEKTKONTORET – DEN NYE SKURVOGN PÅ BYGGEPLADSEN