Moduler med tog giver 99 % mindre CO2

Torben Faerch

Nu tager vi endnu et grønt skridt for at reducere CO2-udledningen. For skal vores moduler transporteres mere end 500 km – så skal det være med tog. Som den eneste modulproducent har vi i samarbejde med logistikvirksomheden Green Cargo specialbygget og tilpasset otte togvogne, som hver kan fragte to Expandia-moduler.

– Jeg er meget glad for, at Expandia har valgt at samarbejde med os. Ved at transportere modulerne med tog reduceres kuldioxidemissionerne med cirka 99 % for tilsvarende afstande sammenlignet med lastbiltransport, siger Johan Lorensson, Strategic Key Account Manager hos Green Cargo.

Men det er ikke bare miljøet, der får glæde af den nye transportmulighed. At Expandias moduler kommer til at køre på skinner, betyder også store besparelser på brændstof og mindre belastende trafik på vejene.

I første omgang vil mellem 400 og 500 moduler blive transporteret fra fabrikken i Värmlandsbro til Luleå. Men hvis den nye transportform bliver en succes, er der mulighed for at specialbygge og tilpasse yderligere to togvogne.