expandia-modulbyggeri

Året der gik i Expandia

Torben Faerch

Skærpede myndighedskrav, ny stærk rådgivningspartner og Building Green.

2022 er fløjet afsted! Da vi sad for et år siden og planlagde Expandias strategi og aktiviteter, var der ingen af os, der havde fantasi til at forudse, hvordan 2022 ville udvikle sig.

Verden er virkelig forandret, og det mærker vi nu, når vi handler dagligvarer, skruer op for varmen, oplever råvaremangel eller begynder at skulle forholde os til de nye lovkrav inden for blandt andet ESG og bæredygtighed.

Øget myndighedskrav til dokumentationen

I en helt anden kontekst har vi hos Expandia også mærket forandringens vinde. Øgede krav fra myndighederne i forhold til dokumentation er en af den konkrete forandringer, vi har oplevet i 2022.

Derfor har vi teamet op med blandt andre FBJ Rådgivende Ingeniører, som er certificeret i brandsikring og eksperter i statik. FBJ indgår nu i vores rådgiverteam og er med fra opstart af vores projekter, og indtil sluterklæringen er færdiggjort.

FBJ Rådgivende Ingeniører sørger for materialet til myndighederne frem mod sluterklæringen og ibrugtagningstilladelsen. På den måde kan vi for eksempel sikre, at brandsikringen i vores moduler er dokumenteret korrekt, og at vores samlede produkt lever op til kravene i bygningsreglementet.

Vi har et virkelig godt samarbejde med Expandia. I forhold til modificeringer af pavillonerne er de altid åbne for vores feedback og lydhøre overfor de forslag, vi kommer med, og de er selv meget proaktive i forhold til at løse de udfordringer, vi identificerer. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet i 2023, siger Flemming Bo Johansen, Bygherrerådgiver, FBJ.”

Med FBJ har vi fået endnu en dygtig og værdifuld rådgivningspartner, der sammen med vores brandrådgiver, Brandgruppen, kontrollerer og certificerer, at vores produkter lever op til gældende myndighedskrav på alle områder.

Building Green 2022

”Vejen mod absolut bæredygtighed” var årets tema på Building Green-messen i København i november 2022, og vi var naturligvis stærkt repræsenteret.

Her fik vi lejlighed til at hilse på både nuværende og potentielle kunder, der besøgte vores stand til en snak om, hvordan vi kan være medskaber af en bæredygtig fremtid.

Hos Expandia tænker vi på miljøbelastningen gennem hele vores værdikæde, og vi har en klar miljøvision for, hvordan vi arbejder med den grønne omstilling.

Den og meget mere blev diskuteret flittigt på messen i Forum, og de af jer, der ikke fik muligheden for at møde os på Building Green, kan læse mere om vores bæredygtighedsarbejde i vores årlige miljørapport, som udkommer i foråret 2023.

Vi ønsker jer alle og jeres familier en glædelig jul og et godt og lykkebringende nytår.

På vegne af hele Expandia-teamet,

Torben Færch, adm. direktør