torben-faerch-expandia-myter

5 myter om moduler

Torben Faerch

Et trist skur med dårlig luft og elendig akustik ... Midlertidige moduler er omgivet af mange myter og fordomme. Dem afliver vi her – én gang for alle.

Midlertidige moduler bruges mere end nogensinde før. Både i den offentlige sektor og i erhvervslivet. Det kan for eksempel være, når en skole skal renoveres, eller en virksomhed har brug for flere kvadratmeter.

Men der er stadig mange, som har en gammeldags opfattelse af nutidens moduler – særligt når det kommer til kvaliteten. Derfor har vi samlet en håndfuld af de mest almindelige myter, som Torben Færch, der er direktør i Expandia, vil prikke hul på her.


Myte 1: Dårligt indeklima

Mange husker pavillonerne fra 70’erne og 80’erne, som blev opstillet i skolegården for at løse et akut pladsbehov. Det var slidte og triste lokaler i cigarkassetræ med dårlig ventilation. Men i dag er kravene til konstruktioner, energieffektivitet og ventilation lige så høje som i nybyggede huse. Så selvom lokalerne er midlertidige, er du garanteret masser af ren og frisk luft.


Myte 2: Føles som en trang kasse

Moduler er kasseformede, så de kan transporteres på den mest effektive og bæredygtige måde. Mange tror, at det føles som en mørk og trang kasse, når man går i skole eller arbejder i modulerne. Men nutidens modulbyggeri overholder alle krav til lys og luft. Vores moduler kan opstilles i tre etager, har en loftshøjde på 2,7 meter og store vinduer, der giver masser af dagslys.

Og noget af det stærkeste ved at bruge moduler er fleksibiliteten. I dag kan vi for eksempel bygge hele skoler med musik- og sløjdlokaler, køkken og spisesal – eller kontorer, som passer præcist til virksomhedernes ønsker og behov. Netop derfor arbejder vi selv i kontormoduler.


Myte 3: Dårlig akustik

En trækasse med elendig akustik. Sådan opfatter mange et modul. Og taler man om de gamle pavilloner fra 70’erne og 80’erne, rammer det måske meget godt plet. Men moderne moduler er lydisolerede med solide materialer i både vægge, gulve og lofter. Det absorberer lyden og dæmper vibrationer, så det opfylder alle bygningsreglementets krav. Præcist som i en permanent bygning.


Myte 4: Dyrt

Mange har en idé om, at det er dyrere at leje moduler, end det faktisk er. For modulbyggeri er meget omkostningseffektivt, fordi det er cirkulært. Når modulerne er blevet brugt af en kunde, tager vi dem ned, renoverer og opgraderer dem til næste kunde. På den måde er man flere om at dele omkostningerne. Og modulerne er masseproducerede, så du får en lavere pris på materialer og en effektiv byggeproces.

Fleksibiliteten er et andet plus, da du kan skalere op og ned med kort varsel, hvis dit behov ændrer sig undervejs. Hvis lokaler ikke længere er nødvendige, demonterer vi dem med det samme, så du slipper for ekstra omkostninger.


Myte 5: Besværlig proces og lange leveringstider

Den sidste myte er, at moduler er svære at få fat på, og at de tager lang tid at opstille. I Expandia bygger og renoverer vi modulerne lige ovre på den anden side af Øresund, og vi har en modulpark med næsten 25.000 moduler. Derfor kan vi levere en komplet opstilling på få uger.

Vi står for alt fra tegninger, byggetilladelser og anlægsarbejde til el, vvs og montering af modulerne. Og service, forsikring og løbende vedligeholdelse er inkluderet i lejen til en fast månedlig pris. Så du skal kun tænke på at bruge pladsen.