En god idé er blevet til 22.000 moduler

Torben Faerch

En god idé. Med fleksibilitet, hastighed og kvalitet i fokus. Det er derfor, at mere end 150.000 børn, unge og voksne hver dag åbner døren til et Expandia-modul.

Som de fleste gode forretningsidéer starter historien om Expandia med en udfordring. Vores stifter Kjell Sköld arbejder med materieludlejning i Malmø i 1987. En dag får Kjell besked om, at skolen, som datteren går på, mangler plads.

Så Kjell Sköld tager sagen i egen hånd og udvikler et skolemodul, som er midlertidigt og kan flyttes rundt, hvor der er behov for det. Med kvadratmeter nok til alle børnene. Og det bliver startskuddet til Expandia!

I dag er vi i både Sverige, Danmark, Norge og Finland. Med mere end 90 medarbejdere og 22.000 moduler.

ALT FRA BØRNEHAVER TIL FRISØRSALONER 

Alting er i bevægelse, og behovet for plads ændrer sig hele tiden. Nogle år er der brug for ekstra kvadratmeter. Andre år færre. Så det kan være en stor beslutning at bygge nyt, og ledige lokaler er ikke altid dér, hvor man gerne vil have dem. Men der er også en tredje løsning.

Midlertidige moduler fra Expandia er et godt alternativ, når der er behov for ekstra plads her og nu, eller hvis man gerne vil vente, inden man bygger nyt. Og det gode er, at lokalerne kan indrettes præcis til brugernes behov.

"Vores midlertidige moduler bliver typisk brugt som børnehaver, skoler og kontorer. Men vi har også skabt plads til alt fra frisørsaloner og tandlægeklinikker til ungdoms-, ældre- og flygtningeboliger. Fleksibilitet er nøgleordet, for vores lokaler kan bruges til alt," fortæller Torben Færch, adm. direktør i Expandia Moduler A/S.

SLIP KREATIVITETEN LØS

Det er ikke kun indvendigt, at vores modulløsning giver uanede mulighed. For selvom modulerne produceres i ét standardmål, kan de kombineres på kryds og tværs som legoklodser, hvor kun fantasien sætter grænser.

"Størrelsen er standard, men ellers er der er intet standard over vores midlertidige moduler. Vi kan bygge både i højden, bredden og længden og skabe plads til alt fra simple tanker til store ambitioner," forklarer Torben Færch og fortsætter:

"Uanset om dit behov er få eller flere hundrede moduler, står vi klar til at hjælpe. Og vores lokaler er hurtige at få på plads og klar til at tage i brug fra dag ét."

LYSE, FRISKE OG GRØNNE LOKALER

Mange husker måske de gamle pavilloner fra 70’erne og 80’erne med lavt til loftet, for lidt lys og dårlig akustik. Men i dag er kravene til konstruktioner, ventilation og energieffektivitet lige så høje i midlertidige moduler som i nyt, permanent byggeri.

"De fleste bliver tit overraskede over kvaliteten af vores moduler, hvor der er højt til loftet, plads til at brede sig og store vinduer, som giver masser af dagslys. I får friske lokaler med effektiv ventilation og solide materialer i både vægge, gulve og lofter, som absorberer lyden og dæmper vibrationer," fortæller Torben Færch.

"Når vi taler bæredygtighed, kan det også betale sig at tænke ind i boksen. For Expandia-moduler har blandt andet varmepumpesystem og LED-belysning, så løsningen er en af de mest miljøvenlige på markedet. Du kan endda få installeret solpaneler på taget," slutter Torben Færch.

I vores nye brochure kan du komme hele Expandia rundt på to minutter. Læs den her