expandia-startup-housing

Klar til studiestart i Expandia-moduler

Torben Faerch

Det nye københavnske pilotprojekt ”Startup Housing” er et godt eksempel på, at moduler fra Expandia kan bruges til meget andet end daginstitutioner, skoler og kontorer.

Manglen på studieboliger i hovedstadsområdet er stor. Derfor fik Københavns Kommune i slutningen af 2020 tilladelse til at opsætte akutte midlertidige boliger til studerende, og det blev startskuddet til pilotprojektet Startup Housing i Valby.

40 studerende får tag over hovedet

I alt 18 Expandia-moduler er blevet opstillet ved Gl. Ellebjerg Station. De møblerede enkelt- og dobbeltværelser lejes ud på ugebasis og kan give op til 40 studerende midlertidigt tag over hovedet. Projektet blev indviet mandag den 30. august, og initiativet er sket i samarbejde med Studenterhuset, der står for udlejningen.

”Vi er meget glade for at kunne hjælpe med at etablere de første midlertidige studieboliger. Vi ved, at en mindre stresset boligsituation i studiestarten er vigtig for at kunne holde fast i sin uddannelse og for en god social integration. Og vi håber at være med til flere andre initiativer i kommunens studiebypolitik,” siger direktør i Studenterhuset Jacob Ørum i en pressemeddelelse.

”Vi kunne næsten få alle vores ting derind”

At midlertidige moduler kan imødekomme den akutte mangel på studieboliger er én ting. Men lige så vigtigt er det, at modulbyggeriet opfylder de krav og ønsker, som de studerende har til boligerne.

”Faktisk blev vi lidt positivt overraskede over, hvor store de var. Vi havde slet ikke regnet med, hvor meget, vi kunne få derind. Vi kunne næsten få alle vores ting derind. Så vi er faktisk meget glade for, hvor godt det er,” udtaler matematikstuderende Sebastian Nørgaard til TV2 Lorry.

”Ja, og med den aftale – det ville koste så lidt, og at man kunne bo her på ugebasis. Det lød næsten for godt til at være sandt,” supplerer jurastuderende Christian Sørensen.

Startup Housing vil køre indtil udgangen af november, hvor tilladelsen udløber. Det forventes, at de studerende har fundet en mere permanent bolig til den tid, og modulerne vil blive demonteret og brugt til andre opgaver. Københavns Kommune vil derefter evaluere både projektet og behovet for midlertidige studieboliger fremover.

Du kan se indslaget fra TV2 Lorry her

Se billeder af Startup Housing her under.

expandia-startup-housing-boligmodul
expandia-startup-housing-midlertidig-bolig
expandia-ungdomsbolig
expandia-startup-housing-modulbyggeri-boliger
expandia-startup-housing-studieboliger
expandia-startup-housing-bolig-modul
expandia-startup-housing-beboelse